Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2018 11:18 - Няколко неща за Стария и Новия завет
Автор: lastinline Категория: Други   
Прочетен: 6340 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 15.06.2018 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Книгата на книгите. Книгата на живота. Вечната книга. Книгата на Спасението. Колко имена. И всичките верни. Но най-вече Библията е Божието Слово!

Двата съвета са свързани. Старият Завет има десетки/някои казват и че са стотици/ текстове, които предсказват идването на Спасителя в плът на земята. На едно място е писано къде ще се роди, на друго,че ще бъде в Египет като дете, на друго че ще бъде разпнат, че ще бъде прободен с копие на кръста,че ще бъде хвърлен жребий за дрехите Му и още и още.  И най-голямото пророчество-че след 3 дни ще възкръсне.
Старият завет представлява в голямата си част историята на древния Израил и 12-те племена. В Мойсеевите книги има до уникални подробности поучения и наставления как да бъде организирано едно общество.
В Стария завет човек се стреми да бъде чист пред Бог с определени ритуали, защото не може да изпълни всичките заповеди на Бога. Принася дарове на животни. Здрави животни без недостатък или болест. Които изкупват вината му пред Бог за греховете и несъвършенствата му.
В Новия обаче вече дарът е принесен веднъж завинаги-  Греховете са простени. Чрез жертвата на Божият Син. Който прави двата завета едно. Христос свърза небето и земята. Върна човеците при Бога. Чрез вяра в Христос и възкресението Му и чрез Духа.
Понеже е Богочовек, затова е и наричан и Божи и Човешки Син. Съвършеният Бог чака несъвършените хора при Себе Си в Своето царство. Чрез вяра те отново стават Божии синове и дъщери, както са замислени със създаването си.
Библията неслучайно е наричана и книгата на Живота. Освен великото спасение, в Библията има наставления за всички видове отношения в живота между хората. Между хората и Бог, всякакви отношения вътре в семейството, отношения работодатели-работници, между съседи и т.н.
За първи път в Библията е писано,че земята е кълбо, кръгла. В книгата на Йов, писана около 1000 преди идването на Христос на земята...
--------------
В Новия завет пише: А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване.  /Посл. към Евреите 8 гл./

Ако някой говори за Бог но пренебрегва Новия Завет и Христовото дело на кръста, такъв човек няма истинското познание за Бога, и не може да бъде пътеводител към Бога. Такъв човек няма знанието за Бога, може да говори за енергии, карми, кармични кръгове, прераждания, разни духове, неясни приказки...бягайте от такива.

Божията благодат да бъде с народа ни!
Приятен ден!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Да,
14.06.2018 08:27
Оше в Стария Завет, Мойсей дава ВТОРОЗАКОНИЕ, което допълва даденото преди. С което ОЩЕ МОЙСЕЙ показва, че Библията ТЪРПИ РАЗВИТИЕ.!!!
Дълга е темата за СТАРИТЕ КНИГИ. Четенето им е опасно занимание. Защото книгите СТАРЕЯТ като хората. Даже нито есна стара дума да не е забравена, изчезнал е старият НАЧИН НА ЖИВАТ и с него са изчезнали АСОЦИАЦИИТЕ, които носат думите и изразите. И затова съвършен превод НЯМА, принципно е невъзможен.
Само новите човешки усилия и познания, дават НОВ ЖИВОТ на старата мъдрост. Без тия нови усилия и познания, старите книги произвежда "православни (и от всякакви други изповедания) скотове". И талибани.
цитирай
2. donjodonev - За ставането
14.06.2018 11:58
krumbelosvet, от няколко дни съм в блог.бг за да кажа същностни неща, които знам, а днес разбирам, че има и за какво да дискутирам смислено за смислени неща. На практика християнския Бог /познаван чрез вярата, както е във всяка религия/ , е Абсолютната Идея във философията на Хегел, имаща онование още в разбиранията на средновековния монах Мейстер Екхард, където всичко е в ставане. Аз понякога се обявявам за краен християнин и хегелианец, което означава и че приемам и Бог в ставане. Дори формално той се различава в Стария и Новия Завет, а за да намери решение на проблемите си жертва единородния си Син. Самия Иисус е в ставане. И променя всичко. Преди него има само закони /и сега, ние продължаваме да се лутаме по много причини в т.н. правова държава/, а той ни показва Пътя, Истината и Живота, които се постигат чрез него като цел и благодат.
цитирай
3. krumbelosvet - Аз съм инженер
15.06.2018 06:57
За мене философията е прекалено "тънка" материя. Като знам колко трудно се избягват грешки при проектиране на машини и при лечение на хора, изпитвам ужас от грешките, които са възможни при абстрактни заключения по хуманитарни въпроси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lastinline
Категория: Други
Прочетен: 417491
Постинги: 382
Коментари: 232
Гласове: 932
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930