Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 18:42 - Ето и идеите на vmir, за "Епохалната промяна "
Автор: pevetsa Категория: Политика   
Прочетен: 1078 Коментари: 1 Гласове:
19

Последна промяна: 18.02.2011 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
vmir

04.02 14:18 - КАК ОПРАВИХ БЪЛГАРИЯ Автор: vmir Категория: Политика   image
Прочетен: 1437 Коментари: 48 Гласове: 74
Последна промяна: 04.02 14:36

  image image

Както сигурно мнозина се досещат, съдбата ме посочи за свой избраник да внеса рязка промяна в настоящето и бъдещето на България. Сега, след като властта беше изцяло в ръцете ми, мое почетно задължение е да припомня как успях да внеса решителния прелом в битието на родината ни и как успях да преобразя страната, за да се помни и опазва опита ми като най-голямото постижение в най-новата история на отечеството ни. Епохалната промяна успях да постигна неочаквано лесно чрез преследването на много семпла идея, което превърнах в национална стратегия. Същността на тази стратегия се свежда до издигане в култ на Всезнайковщината, което ми се отдаде с помощта на 5 съществени начинания, които сега имам удоволствието да споделя с вас по реда на въвеждането им, както следва: 
  1. Постанових всезнайковщината като най-ценния национален актив и обявих издирването и възнаграждаването на всезнайковците за неизчислимите им заслуги към нацията.
  2. Учредих фонд “Всезнайко”, постъпленията в който се набират от скромни вноски за участие в конкурсите за “Мистър”, “Мисис” и “Мис” “Всезнайко”, респективно “Всезнайка”, както и програмите за подрастващи “Кой е по-по-най-всезнайко”, провеждането на които възложих като единствена дейност на верига от елитни компании, които обявих за “Гордостта на българската индустрия”.
  3. Разпуснах преждевременно Народното Събрание и осигурих избирането на Велико Народно Събрание, което прие нова Конституция на България, в член 1 на която е регламентирана ръководната роля на Всезнайкото и задължението на институциите и властите да му оказват заслужената почит, внимание, благоговение и обожестяване. Следващото Народно Събрание прие нов Наказателен Кодекс, в който се инкриминира подценяването на всезнайковщината, а възпрепятстванто й под каквато и да било форма се третира като най-тежко престъпление. Инициирах изготвянето и приемането на пакет закони, осигуряващи специални права и привилегии на всезнайковците, както и стриктни административни процедури за поставяне на всезнайковците под закрилата на обществото и подпомагане на изявите им.
  4. Задължих местната власт да полага съответните условия, усилия и грижи, необходими за пълноценните изяви на всезнайковците и превръщането им в местни еталони за издигнатост, величие и превъзходство чрез построяване на съответните паметници, манифестации в чест на местни всезнайковци, поставяне на портретите им на публични места, кръщаване улици на тях и прочие.
  5. Заставих полицията да осигури спокойствие и неприкосновеност на всезнайковците, за да могат да се изявяват по възможно най-благоприятния начин, а отбранителната доктрина на армията насочих срещу всички външни заплахи върху спокойствието на родния всезнайко.  
В резултат от тези пет мерки, насочени към издигане ролята на всезнайковците, кандидат-всезнайковците се съсредоточиха върху конкурсите за всезнайковци, а останалите хора, лишени от безценните им напътствия какво ТРЯБВА, за да се подобрят нещата, се принудиха да си решават проблемите според наличните условия и възможности или да правят онова, което според всезнайковците не трябваше да правят за нищо на света.

И - о, чудо! Нещата не само ставаха, но и не дойдоха злодеи да ги отнесат, нито дракони да ги изпепелят с огнения си дъх. Така, производството на стоки и услуги започна да се подобрява, качеството и количеството им за броени години се повиши  драстично, творците бяха принудени да се доверят на въображението си, което им подсказваше, че нещата не са толкова зле и безнадеждни, заразиха и останалите с настроението си, хората се окуражиха, държавата забогатя, и ето сега как всички се радваме на заслужено благоденствие и задоволство от положените усилия.  
Ето така оправих България, и както виждате, сега всички са доволни и щастливи, с изключение на всезнайковците, които още не могат да се разберат помежду си кой е по-по-най-всезнайко, но това си е техен проблем и няма отношение нито към България, нито дори към света, защото всезнайкото си е всезнайко, в която и точка от вселената да сеimage
намира.

(За блог-играта на Stoineff)

Копирано от блога на vmir.

http://vmir.blog.bg/politika/2011/02/04/kak-opravih-bylgariia.679818

 



Гласувай:
20



1. vmir - Благодаря ти, Приятелю!
19.02.2011 07:46
В първите години на демокрацията се случих за известно време експерт от бългалска страна по програмата ФАР на ЕС за подполагане и съветване на предприемачи. Двама с експерта от английска страна обикаляхме страната с един Форд Ексорт да видим как са оползотворени парите и да помогнем, ако с нещо са закъсали, а ние видим грешки. Да оставим това в кого отиват парите и не само заради корупция. Когато вярваш, че всичко е въпрос на корупция, тази вяра наистина непрекъснато произвежда корупция, защото българинът по принцип вярва на "свой човек". Дори само: "Една жена каза" има в пъти по-голямо значение за действията и разбиранията на повечето хора у нас, отколкото всякакви обяви, служби и закони. Да се върна на случая с англичанина. Гледах да си мълча през по-голявата част от времето и да не коментирам, без да съм запитан, а това не беше никак трудно защото, с изключение на английския съветник, никой не се интересуваше от нищо. Накрая Малкълм (така се казваше) на раздяла ми сподели, че никога не се е чувствал по-безполезен, отколкото у нас. Едва след като си замина, се сетих, че можех да му съдействам и по-добре, но не съм го направил от солидарност с родното мислене и разбиране за нещатата, въпреки цялото си желание да бъда полезен. Върха беше, когато междувременно ме извикаха служебно да подписвам подписка срещу програма ФАР, че унищожава България. Най-големите корифеи в системата го "доказваха"... Беше безвремието на Беров, и в интерес на истината, саботажите бяха не от страна на политиците, а от страна на всезнайковците, които действаха от името на средния ешелон, който държи и хляба, и ножа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pevetsa
Категория: Музика
Прочетен: 2734224
Постинги: 256
Коментари: 5175
Гласове: 34655
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031