Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2012 17:13 - ВНАСЯМЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ 52 000 ПОДПИСА ПРОТИВ ПРОУЧВАНЕТО И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ У НАС!
Автор: pevetsa Категория: Политика   
Прочетен: 13572 Коментари: 33 Гласове:
53

Последна промяна: 23.02.2012 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
http://sos-deca.alle.bg/

  image

До представителите на медиите и свободните граждани на България

Уважаеми приятели,

В петък (24 февруари), от 8:00 до 11:00 се събираме на мирна демонстрация под наслов „Заедно сме по-силни!” в градинката между Народното събрание и СУ „Св. Климент Охридски”. Протестът е по повод внасянето в парламента на националната подписка, която инициирахме на 26 ноември 2011 г. на пл. „ Независимост”. Ще връчим лично близо 52 000 подписа на граждани от цялата страна на председателя на Народно Събрание г-жа Цецка Цачева и ще настояваме за започване на законодателна процедура по забраняване на технологията „Хидравличен удар” при добива на шистов газ. Освен този въпрос, подписката засяга и забраната на улавянето и съхранението на въглероден диоксид в земните недра – изключително опасна технология, която беше одобрена от парламента в началото на февруари т.г.
Действията ни са предизвикани и от активността на една малка, но влиятелна група от лобисти, които в последния месец и половина са изключително активни и правят всичко възможно да отпадне забраната за проучвания и добив на шистов газ по метода „Хидравличен удар”, наложена от парламента.
Начало на демонстрацията е от 8:00 часа, ще изпием по едно кафе или топъл чай, ще внесем подписите и след това отиваме на работа.

Заедно успяхме до тук! Заедно и ще продължим до пълната забрана! Заедно сме по-силни!

Група за реакция срещу опасността от предизвикване на най-голямата екокатастрофа в България.






Гласувай:
53



1. sparotok - дано
23.02.2012 17:31
Политиците не обичат да се вслушват в избирателите си, но 52 000 подписа са сериозна работа!
Дано има ефект!
цитирай
2. pomiqrat - Подписките са едно правно нищ. П...
23.02.2012 17:46
Подписките са едно правно нищ. Преди години се внесоха над 500 хил. подписа против затварянето на трети и четвърти реактор на АЕЦ, а те изчзнаха безследно в мазетата на НС. Протести с горящи улици му е майната.
цитирай
3. mariniki - дано успеем...
23.02.2012 20:30
но като знам, как подписката за АЕЦ Козлудуй
се изгуби в нищото...нямам доверие на политиците...
цитирай
4. bven - Политиците се страхуват от истината!
23.02.2012 21:03
Нека се знае и се казва винаги истината - за протести, за действия и бездействия.
Пожелавам успех и да продължи борбата до успешен завършек, т.е. за доброто на земята, хората и страната ни!
цитирай
5. dolsineq - Око за око, зъб за зъб!
23.02.2012 22:46
Изобщо няма място за "дано" и "като знаем". Проблемът е на живот и смърт. Ако не искат по мирен път да чуят политиците ни, има и друг начин... В тази кауза всичко е позволено. Касае се за живота и бъдещето на нашите деца!
цитирай
6. divna8 - Мнението ми съвпада с казаното от Дулсинея! Няма място за отстъпление - вече няма накъде...
23.02.2012 23:47
5. dolsineq - Око за око, зъб за зъб!
22:46
Изобщо няма място за "дано" и "като знаем". Проблемът е на живот и смърт. Ако не искат по мирен път да чуят политиците ни, има и друг начин... В тази кауза всичко е позволено. Касае се за живота и бъдещето на нашите деца!
цитирай
7. jacks1 - Двуличие
24.02.2012 08:00
Повечето от подписващите съм сигурен ,че нямат деца!От коментиращите също.
От друга страна тази зима от студ и болести ,предизвикани от него,умряха ХИЛЯДИ ХОРА/предимно над 40 години/.Поинтересуваите се ! Знаете ли колко плащаме за газта на путин и сие ,за да плащат за протестите/на определени знайни хора/тук? Поинтересувайте се.
От трета страна си набийте в това,което имате на раменете,че НЯМА АЛТЕРНАРИВА
на шистовия газ!!! Сега или след 3-5 години все тая.Ама кой ще спечели от отлагането и колко?Поинтересувайте се.
цитирай
8. анонимен - Аз съм против!
24.02.2012 10:17
Проучванията трябва да се извършат! Наливате вода в мелницата на Газпром.
цитирай
9. demonwind - По повод шистовия газ...
24.02.2012 10:35
http://demonwind.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/10/13/deniat-sled-utre.834571

Дано се окажа добър фантаст и лош пророк...

Поздрави!
цитирай
10. анонимен - До №№ 7 и 8
24.02.2012 11:39
От написаното от вас се съмнявам, че вие имате деца. Аз имам син и искам той да расте в зелена България.
Не ме интересува мелницата на Газпром, но не искам мелницата на Шеврон да ни смели. Не мисля, че съществува енергийна независимост. Винаги ще сме енергийно зависими. И в контекста на това, все тая е дали зависимостта е към Газпром или Шеврон. За тези, които ще опонират, че в САЩ също се добива шистов газ, ще припомня, че това става в райони, в които водата не е годна за пиене. А хората в Добруджа освен, че живеят в силно сеизмичен район, пият вода от Шабленското езеро. Ако считате, че добивът е толкова безвреден, защо не отидете с децата си да живеете в Добруджа, а уютните си жилища да дадете на добруджанци. Когато Шевронци надупчат най-плодородната част от България, пийте газ и яжте шист, може и да ви се услади.
Моля за извинение за резкия тон, но считам, че е безумие спорът да е единствено на политическата плоскост. Редно е да помислим и за природата, и за бъдещето на нашите деца, и за здравето им.
цитирай
11. tomcat2 - шеврон го хоум вземи си и ворлик!
24.02.2012 11:58
шеврон го хоум вземи си и ворлик!
цитирай
12. demonwind - До №№ 7 и 8
24.02.2012 12:11
Знаете ли колко струва газта в Белгия? А тока? А студената вода (3,50 евро за кубик)? Сега веднага ще ме затапите колко са били заплатите в Белгия? И това ще ви кажа - управител на банков клон получава чисто 1700 евро на месец (щатът му е 3400, обаче половината пара отива за да хранят негрите и помиярите). Сега пак ще извикате - Ей, ами тогава я у лево, в България получават по 300-400 лева хората. Аз обаче съм нахален - тези хора болшинството живеят ПОД НАЕМ. Наемът на що-годе сносен апартамент в Брюксел (или околностите) чини не по-малко от 1000 - 1200 евро. Ако искаш по-евтино - дупка в циганско-турския-кюрдския квартал Скарбек или негърското гето Андерлехт (само че там трябва да плащаш на бодигард, защото полицията избягва да ходи по тези места). Застраховката на колата - още към 150 на месец. Парно през зимата, ток и вода - към 300-400. А сега да видим колко прави това? Ами точно май заплатката! И тук говорим за висш ръководен персонал...
Та какъв ми беше повода да се засегна от вашия коментар?
АМИ ТОВА, ЧЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ НАРОДА ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЦЕНИТЕ НЕ СА ВИСОКИ, ЗАПЛАТИТЕ СА ПО-НИСКИ ОТ ТЕЗИ В ХАИТИ И БУРКИНА ФАСО!!!
И докато са ни такива заплатите, ще ни залъгват я с шисти, я с нещо друго. Плащали сме на Путин - ами ще плащаме, безплатен обяд няма! И той си го каза преди - нали искахте да сте в клуба на богатите? Ами тогава ще плащате като богатите (макар че и в Сърбия цените не са много по-различни, освен на цигарите, с които се вихри чудовищна контрабанда в съседна Унгария). А това, че в клуба на богатите ние сме турските нужникари, това си е лично наш проблем и олицетворява старата пословица - На каквото си постелеш, на това ще легнеш. А ние си постлахме лайна. И си лежим в тях доволно, като прасета. И сме готови да си превърнем тотално държавата в клозет, само защото някой ни давал евтин газ. А никой не се сеща да блокира държавата ако трябва за седмици с искане за например 300 процента по-високи заплати!
цитирай
13. muerte - И аз съм против
24.02.2012 14:03
Писна ми да коментираме едно и също.КОЙ ви каза, че е вредно? Агрономи, врачки, животновъди, еколози?!? Защото само такива прочетох да се изказват против. Написах го няколко пъти, ама вманиачването не допуска чуждата теза да е права, нали - според изследване от 2010 г. на ВОДЕЩИ световни учени (геолози, геофизици, ботаници и др.), преподаватели в Масачузетския технологичен университет, метода може и да е рисков, но е КОНТРОЛИРУЕМ! Знаете ли какво е това, а? А? Четете изследвания на чужди учени, а не слушайте тъпи пропаганди.

И преди съм питал - колите също са вредни - що не ходите ПЕША, а?

И последно, но не и по важност - ВИНАГИ си задавайте въпроса - КОЙ ИМА ИНТЕРЕС? Тезата че бълг. народ има интерес, да няма добив на газ в Бг е не само несериозна, но и намирсва на чисти корпоративни (в случая руски) интереси. ВСИЧКО е пари, хора! А такива, дето подскачате за разни тези, които не разбирате, по площадите (че и аз доста пъти подскачах, мамка му), просто ви използват. Дано поне осребрите по някакъв начин фанатизма си, че иначе ще си останете с единия гол... призив.

П. п. Бе, ако не ме лъже паметта, в момента добива на шистов газ е забранен със закон у нас? Нали? Къв Ви е проблема тогава? Плащаме си като попове на ЕДИНСТВЕНИЯ доставчик, по цени договорени от Р. Овч. ЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ СРЕЩУ ТОВА, А?

П. п. п. Имам син и ми пука за него! И никой не може да ми налага смехории в името на МОЕТО дете. Това е за сладура дето не смее да влезе с името си.
цитирай
14. анонимен - Аз се поразрових в проблема. Като рече някой, редно е и е анонимен, даже и се сещам кой пише.
24.02.2012 14:09
анонимен написа:
От написаното от вас се съмнявам, че вие имате деца. Аз имам син и искам той да расте в зелена България.
Не ме интересува мелницата на Газпром, но не искам мелницата на Шеврон да ни смели. Не мисля, че съществува енергийна независимост. Винаги ще сме енергийно зависими. И в контекста на това, все тая е дали зависимостта е към Газпром или Шеврон. За тези, които ще опонират, че в САЩ също се добива шистов газ, ще припомня, че това става в райони, в които водата не е годна за пиене. А хората в Добруджа освен, че живеят в силно сеизмичен район, пият вода от Шабленското езеро. Ако считате, че добивът е толкова безвреден, защо не отидете с децата си да живеете в Добруджа, а уютните си жилища да дадете на добруджанци. Когато Шевронци надупчат най-плодородната част от България, пийте газ и яжте шист, може и да ви се услади.
Моля за извинение за резкия тон, но считам, че е безумие спорът да е единствено на политическата плоскост. Редно е да помислим и за природата, и за бъдещето на нашите деца, и за здравето им.

Но моя коментар не е за тебе, а за четящите.
1.Прочуването и добивът на каквото и да е нямат отношение към сеизмичната активност. Писна ми да ви давам линк към сайта на сеизмичния институн на БАН. Ходи, гледай и тогава говори. Жокерче - района на Плоещ виж. Един век и нещо добиват петрол по този метод и не виждам повишаване на сеизмична активност.
2.Подземното езеро отива и в Румъния. А те ще проучват за шистов газ. И к`о ше пра`йм тогава? Освен това нищо не сте рекли за просмукващите се в същото езеро фекални води на целокупна Добруджа. Ами, карат го на септични ями и неизолирани сметища.
3.С лафа В САЩ добиват газ на местата, където водата не става за пиене" изби рибата и се изказа неподготвен. Явно познаваш екологията на САЩ по-зле и от българската.
цитирай
15. jacks1 - Лошо,12-ти,лошо!
24.02.2012 15:12
Ако искаш да коментираме стандарта в Белгия-добре.Но тогава ще трябва да отворим Евростат и - кофти .
За негри ,турци и кюрди не съм отварял и дума .
За заплатите съм съгласен ,но те нямат нищо общо с газта.
А за природата 14-ти го е написал съвсем разбираемо и за "еколози".
Товарищ путин какво е казал си е имперско-руски проблем.Той ,между другото, вчера се изцепи , че вече няма да плаща на майкопродавците с долари, а само с РУБЛИ , по сметки в руски банки!!!Последното със сигурност ще намали броя на
природозащитниците по пътя на газта.
цитирай
16. muerte - Мерси, катана, това го бях забравил.
24.02.2012 15:46
Наистина румънците ще добиват шистов газ от същото подземно езеро - има доста публикации за това. Те нямат скрупули и излишни сантименти към Русия, тъй че гледат собствения си интерес. И още нещо, което току-що проверих - цената в целия ЕС на на 1 квтч енергия произвеждана от газ е най-евтина в Румъния. Дали защото си имат добив, дали защото не са зависими от руски газ или пък защото договорите им не ги е правил Р. Овч. - не знам. Проверете си вие, няма само да искате забрани, я.
цитирай
17. borjanmljakov - Все още не мога да разбера, дали съм медия или свободен гражданин
24.02.2012 15:58
и затова не ми се иска да вземам отношение, макар и авторът да не ми се струва интелигентен.
Пишете ми, струва ли ви се интелигентен авторът на този постинг или напротив - мислите, че той е глупак.
цитирай
18. blackpredator - Вярно е Певецо.
24.02.2012 16:32
Тая оперета, дето я свирите е с фалшиви ноти.
Истинският музикант би се срамувал от това, вместо да пуска постинги.
Добре е музикантите да си гледат петолинията, а геолозите стратиграфските линии...
Иначе се получава какофония.

Я ми кажи, колко монографии си прочел по темата, за да имаш Мнение Въобще?

Либрето на тая оперета го пишат други, тъкмо за глухонеми музиканти...

И не обиждай тая песен в подобен постинг.
Дека е Космоса, дека е блога ти с тая тема...
цитирай
19. анонимен - И аз мисля същото, ама надали Певеца ...
24.02.2012 17:03
И аз мисля същото,ама надали Певеца ще вземе от дума!
Напоследък е 1-ви блогов герой независимо каква ще е темата на постинга му.
Не че,подлагам на съмнение алтруизма му,но някак ме гложди съмнение някакво.
Започна с постинг,където преля като пълноводна река изразявайки приятелско съчувствие към бедата сполетяла неговата приятелка Йотова и оттам нататък възходът му е неудържим,независимо какво пише.На това как му се
казва........????
Като са си близки дружки,че да и позвъни и да се разлееееееее.........,нас какво ни занимава.Алтруизъм в чист вид, дето се вика!
цитирай
20. dolsineq - За Катана и Блакпредатора:
24.02.2012 17:07
Технологията за добив на шистов газ е патент на небезизвестната „Халибъртън“ на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава.
Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт.
http://www.vladislavnozharov.com/2011/07/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2/
цитирай
21. blackpredator - Дуцо,
24.02.2012 17:33
Тая технология датира от времето, когато Дик Чейни не е могъл да онанира още.
Използва се по цял свят, включително и в БГ, преди и да сте чували за нея.
596 химикала, са асортимента на шистовата бакалия. Всяка компания купува и използва само 10-15 от сладкишите..
За миграцията на флуидите и за геоложките структури, не гледай Гала, има други, по-секси изучени неща...
цитирай
22. dolsineq - Тая технология датира от времето, ...
24.02.2012 18:03
blackpredator написа:
Тая технология датира от времето, когато Дик Чейни не е могъл да онанира още.
Използва се по цял свят, включително и в БГ, преди и да сте чували за нея.
596 химикала, са асортимента на шистовата бакалия. Всяка компания купува и използва само 10-15 от сладкишите..
За миграцията на флуидите и за геоложките структури, не гледай Гала, има други, по-секси изучени неща...

.....................................
1. Фирма „Шеврон” е осъдена в САЩ за укриване на данъци с общ размер 3.25 милиарда долара /от 1970г. до 2000г./, чрез схеми на надписване на продажните цени за всеки барел произведен петрол.
2. Фирма „Шеврон” безотговорно е замърсявала територията на Еквадор в продължение на 20 години /между 1972г. и 1992г./ и на 15 февруари 2011г. е осъдена да заплати 8.6 милиарда USD, заради замърсяването на територията и водите в Еквадор. Делото започва през 2003г.
3. Фирма „Шеврон” е изляла е над 68 милиарда литра токсична вода в Амазонските гори.
4. Фирма „Шеврон” е освободила над 11 милиона литра токсични отпадъци в Ричмънд, Калифорния, без да предупреди живущите в щата. В следствие на замърсяването, силно са се повишили респираторните заболявания и са нараснали раковите заболявания в района.
5. Фирма „Шеврон” е осъдена в Ангола на 2 милиона USD за компенсация от нефтени разливи.
6. Фирма „Шеврон” е осъдена в Калифорния да заплати 6 милиона USD глоба за нарушение на закона за чистия въздух и на 1 милион USD за екологични проекти.
цитирай
23. pevetsa - Здравейте, Прибирам се току що от ...
24.02.2012 18:10
Здравейте,
Прибирам се току що от работа, и бързам да отговоря.
Ще бъда малко лаконичен, поради факта че се изговори доста, кой е ЗА, и кой ПРОТИВ.
Е, аз съм ПРОТИВ, и съм в правото си да го кажа ГЛАСНО, в правото си съм и да мисля за МОИТЕ ДЕЦА, и затова събирах подписи в любимия си Русе, защото искам да живеят тук децата ми, искам те да пият ЧИСТА ВОДА ...
Защо никой не излезе да протестира, и да събира подписи в подкрепа на добива на шистов газ !?!?!?
Ние го НАПРАВИХМЕ, защитихме, и ще защитаваме нашето убеждение, че начина за добиването на газта с хидравличен удар фракинг, НЕ Е БЕЗОПАСЕН.
А за контролирането му под земята е смешно да се говори, кой може да контролира как ще се нацепят шистовите скали, и дали няма през пукнатините да се отрови подземното езеро което захранва цяла Добруджа и Русе дори.
Какъв контрол, и за какво има в България въобще контрол, не мислите ли че някой може да припари зад оградата и да гледа как вкарват стотици химикали и хиляди тонове вода в земята !?!?!?
Благодаря ви за позицията и за кометарите, вие имате ПРАВО да го сторите, вие имате право да защитавате своя ИЗБОР, аз направих СВОЯ!


цитирай
24. malchaniaotnadejda7 - 52 000 подписа! Това е само началото.
24.02.2012 19:01
Ако допуснем това да се случи, слагаме кръст на всичко, което сме, били сме и ще бъдем. Нямаме вече три морета, а пак ще повторя - земя като една човешка длан сме!
1.Добруджа е житницата на България.
2. "Шеврон" е компания изгонена позорно и осъдена не само от своята страна, а от много други държави от няколко континента, за нанесени жестоки, непоправими и непредвидими щети над природата в териториите им, над благосъстоянието и здравето на техните граждани.
3. Няма какво чужди компании да ни проучват и да разпродават собствените ни залежи. Ние вече сме ги проучили. Добруджа лежи над огромно подпочвено езеро с минерални източници, които няма да позволим, заради алчността на наши или чужди политици, да бъдат изтеглени и унищожени.
4. Добивът на шистов газ НАВЕКИ и БЕЗВЪЗВРАТНО уврежда чернозема. ЧЕРНОЗЕМЪТ е най-ценната почва, горният, най-нежният пласт почва. С други думи - посяга се на житницата на България. На хляба на децата ни и на техните деца. И не само. Разбиват се скали на огромна дълбочина. При сондирането се вкарват вредни химикали, пагубни за околната среда, изтеглят се подпочвените води.
5. По-мръсно, канцерогенно, вредно производство е трудно да си представим! Не е тук мястото - разговарях със специалисти - и физици, и химици, и геофизици и сеизмолози. Рискът, който се поема и последствията върху здравето, върху природата и околната среда, и върху живота на българите са чудовищни.
Хайде да не отнемам повече пространство. Който иска - да чете. Има официално становище от специалисти, което вече е депозирано в Народното събрание.

НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОВА! АКО ТРЯБВА НЯМА ДА СЕ ПРИБИРАМЕ И ПАК ЩЕ СТОИМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, НО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОВА.

Взимам го за постоянна блогвълна и в блогрола. Благодаря ти за позицията и за направеното дотук. Поздрави на съпругата ти и Бог да ни закриля и в тази битка.
цитирай
25. tutankhamon661 - http://cornflower. blog. ...
24.02.2012 21:28


http://cornflower.blog.bg/regionalni/2012/01/24/shistov-gaz-li.888800
цитирай
26. tutankhamon661 - blackpredator
24.02.2012 21:34
А ти колко си прочел, че да имаш Мнение Въобще?
Хрумвало ли ти е, че преди се е използвала друга технология, а сега само я представят за същaта. Hе си специалист, значи като нищо ще те литнат.
Песента е много на място.
Не само тази технология, а и всякакви други от сорта са опасни. Планетата издиша. Когато я няма, дали ще ти пука за икономика, наука и други подобни, които уж били по-важни и се свързват с т.нар. прогрес?
цитирай
27. blackpredator - Хех, Тутане,
24.02.2012 23:14
За десет семестъра и десет години стаж по темата, пак смятам, че не съм чел достатъчно.

Думата беше за нечелите...
цитирай
28. dolsineq - http://cornflower. blog. ...
24.02.2012 23:33
tutankhamon661 написа:


http://cornflower.blog.bg/regionalni/2012/01/24/shistov-gaz-li.888800

...............................
В с. Сърнено продължават опитите по сондажа..., от едната страна "Шеврон", от другата Бойко строи магистрали за "военните" туристи. Добра прогноза за България..
цитирай
29. анонимен - ТЕ ЩЕ НИ ОТРОВЯТ СЕГА
25.02.2012 08:28
Първо газта няма да ни е по-евтина-цената зависи от международните цени и от тези на другите енергоносители..Нашите другари ще си прибират печалбата,а ние пак ще си вием от високи цени.А добива по този метод е убииство за хората. Който не вярва,да напише в Гугъл- Газланд и да види филмчето.
цитирай
30. анонимен - Една българска майка
25.02.2012 09:43
Майка съм на две малки деца, и живея в Попово. Аз също се подписах под подписката срещу добива на шистов газ. Изгледах с ужас в очите филма Газланд, и мога да си представя щом в могъщата Америка може да отровят водата на хората и да им причинят ракови болести, то какво остава в нашата прогнила от корупция система на контрол, и не вярвам че ще е за благото на българите, а напротив, освен че ще плащаме скъпо и по скъпо газ, но и ще внасяме вода за пиене, защото нашата ще е вече негодна.
п.п. И си ходя пеша на работа, и си късам от дърветата на децата пресни плодове, затова и са здрави.
И бъдете здрави, и ти Певецо бъди здрав, и дано има повече Човеци като теб!
цитирай
31. tutankhamon661 - 27. blackpredator - Хех, Тутане,
25.02.2012 11:48
blackpredator написа:
За десет семестъра и десет години стаж по темата, пак смятам, че не съм чел достатъчно.
Думата беше за нечелите...


Да допуснем, че казваш истината - няма как да съм сигурен, след като не те познавам, а нали се сещаш колко вервам на виртуала.
Думата беше за лъжците. "Шеврон" също има хора, които са прочели.
Просто на теб и други не ви пука за планетата.
Има доста по-безобидни вмешателства в природата, но също са заплаха.
цитирай
32. pisatelkata - Не виждам смисълът на подписите. ...
25.02.2012 17:25
Не виждам смисълът на подписите. Кой би ни обърнал внимание на нас хората?
Тук в България още преди да се разчуе нещо до нас, вече е платено, узаконено и полято. А ние само можем да вдигнем празните чаши, но ще си кажем "поне опитахме".
Когато грабнат властта и почувстват силата на парите, те не мислят за народа,
дори и с риска за живота им.
Гладна, алчна, ненаситна страна ...

Алекс, благодаря ти, приятелю. Ти си много добър човек, но добрите хора
никой не ги допуска до стола, защото те не са подкупни.
Желая ти прекрасна вечер и на теб и на цялото семейство! Бъдете живи и здрави и много щастливи!
цитирай
33. staler - загрижените за енерг. ни незави...
27.02.2012 00:38
загрижените за енерг.ни независимост,да протестират пред нар.събрание и мин.съвет---мерките които са необходими за целта,са всеизвестни---газови връзки с съседните страни,алтерн.доставчици през турция,терминал за втечнен газ,мерки по енерг.ефективност,саниране на жил.сгради и пр...при това ес би отпуснал финансиране ако държавата се заеме сериозно с тези програми и проекти.наи лесно е да угодим на лорлик---шеврон е хищник от световен мащаб,ще ни сдъвче и изплюе за добър ден.колкото до катаните,черните предатори и др извънземни---бадева си трошил пари на татко си по разни семестри,серсем.хидрофракинг се използва ограничено и в традиционните технологии но разликата е като в вица--филма не бил швецки ,а съветски и не е -баба дала на воиника,ами-балада за воиника.става дума за нова технология--на едно добивно поле се бият няколко хл.сондажни отвора и се напомпват млн.литри технолог.разтвор/разбираи коктеил--еби си маиката,екологио.../.по темата един местен мъдрец,учил нещо,някъде,даваше за пример етиленгликола които се използвал в антифриза,козметиката и т.н. и бил съваршенно безвреден.това е една добра идея--нека лобистите и поддръжници за добив на шистов газ да добавят към питеината си вода ежедневно антифриз,козметика,лекарства,суспезии,емулсии....и т.н..и проблема ще отпадне от самосебе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pevetsa
Категория: Музика
Прочетен: 2734246
Постинги: 256
Коментари: 5175
Гласове: 34655
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031